Professionele en betrokken begeleiders

Alle bewoners van De Lage Kamp kunnen rekenen op professionele en betrokken begeleiding waar en wanneer ze die nodig hebben. De kleine, stabiele kernteams, met voor de bewoners vertrouwde gezichten, zijn in staat veel individuele begeleiding te bieden. Daarnaast weten onze begeleiders vaak enkel en alleen al op basis van lichaamstaal wat er op individueel niveau of binnen de groep speelt. Zo kunnen zij vraaggericht in plaats van aanbodgericht te werk gaan.

Activiteiten de lage kamp

Werkwijze van de begeleiders

In onze vraaggerichte werkwijze draait alles om de bewoners. De bron van de kwaliteit van onze zorg ligt dan ook in de relatie tussen de medewerkers en de bewoners. Dat vraagt om hele specifieke vaardigheden bij onze medewerkers. Zo moeten ze taakgericht kunnen werken en is het van belang dat ze erg goed kunnen luisteren.

Niet alleen naar de wensen van de bewoners, maar vooral ook naar diepere behoeften en drijfveren. Door op individueel niveau het gesprek aan te gaan, kunnen onze begeleiders beoordelen op welke manier(en) zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het levensgeluk van de bewoner.

Wat zeggen bewoners, begeleiders en verwanten over ons?