Welzijn

Welzijn is een gevoel van welbevinden, door sommigen ook wel beschreven als geluk. Om gelukkig te kunnen zijn, is het belangrijk dat het niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk en op sociaal gebied goed met je gaat. Een veilig en gezellig thuis is daarin erg belangrijk en dus doen we er op De Lage Kamp alles aan om het de bewoners zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Zorg buitenactiviteiten

Zoals het klokje thuis tikt…

Net als in vrijwel alle huishoudens vertrekt doordeweeks ook op De Lage Kamp een groot deel van de bewoners naar zijn of haar werk. En voor diegenen die overdag thuisblijven of zij die na gedane arbeid nog iets willen ondernemen, organiseren we zowel op locatie als daarbuiten tal van activiteiten. Ook daarin gaan we vraaggericht te werk: we bedenken altijd samen of op initiatief van de bewoners hoe het programma eruit zal zien.

Zo gaan we er geregeld op uit voor een bezoekje aan de bibliotheek of het museum of we doen gezamenlijk boodschappen op de markt. En waar we bij mooi weer graag de natuur intrekken, van de Drentse bossen tot het Groningse Stadspark, gaan we op een druilerige dag met net zo veel plezier een gezelschapsspel doen of een filmpje kijken.  even een filmpje in de bioscoop. En heeft er iemand een ander goed idee, dan gaan we kijken of dat tot de mogelijkheden behoort.

Sport en beweging

Om je lekker in je vel te voelen, is bewegen heel belangrijk. Daarom is aan De Lage Kamp een fysiotherapeute verbonden. Zij helpt ons om bewegen op een toegankelijke en sportieve manier te integreren in de begeleiding die we bieden.

Samen met de bewoners is zo al een uitgebreid beweegprogramma opgesteld, variërend van wekelijkse zwemmiddagen en stevige wandelingen tot het lopen van de 4Mijl van Groningen en het volgen van boksclinics. Zo kan iedereen zich naar eigen wens en vermogen lekker uitleven, het hoofd even leegmaken en nieuwe energie opdoen.

Sociale contacten

Een groot deel van onze bewoners gaat een aantal dagen per week naar een externe dagbesteding. Dat dient niet alleen als zinvol en leuk tijdverdrijf, maar is ook een belangrijke bron van sociale contacten. Wij stimuleren het dan ook om deze contacten ook buiten de dagbesteding om te onderhouden. Zo organiseren we bijvoorbeeld soosavonden waar collega’s, vrienden en andere bekenden van harte welkom zijn en worden ook verjaardagen uitgebreid en met gezellig veel visite gevierd. 

Zorg De Lage Kamp
Dieren bij de lage kamp v2

Beestenboel

Op de Lage Kamp lopen naast heel wat mensen ook een groot aantal dieren rond. Zo hebben wij kippen die ons van lekkere eitjes voorzien en heeft een aantal bewoners een eigen konijn. En dan lopen er in de wei achter de villa ook nog twee pony’s, die maar wat graag geknuffeld en geborsteld worden. Veel van de bewoners zijn echte dierenvrienden en het is mooi om te zien hoeveel plezier en energie zij halen uit hun interactie met deze gezellige beestenboel.

“Soms heb je gewoon even geen zin in mensen om je heen, maar wil je ook niet alleen zijn. Dan is het heel fijn dat je even bij de pony’s, konijnen en kippen langskomt. Helemaal voor een dierenliefhebber als ik!”

- Bewoonster Sabine