Een warm en veilig thuis voor bewoners

Op De Lage Kamp wonen, verdeeld over de woongroepen De Villa, Het Koetshuis en Weidezicht, achttien mensen. Allemaal hebben zij een verstandelijke beperking en een klein aantal van hen kampt daarnaast met een lichamelijke beperking. Als team streven wij ernaar om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te geven, zodat ze hun talenten en ambities optimaal kunnen ontplooien.

De Villa De Lage Kamp

Wij zijn De Lage Kamp

“Het is net alsof je hier samen met allemaal vrienden in één groot huis woont”, zo zegt een bewoonster enthousiast. Haar huisgenoten, die voor de gelegenheid allemaal aan de lange eettafel van woongroep De Villa zijn aangeschoven, knikken instemmend. “Eigenlijk voelt het gewoon als een soort grote familie”, zo zijn ze het met elkaar eens.

Leuke en gezellige sfeer

Waar dat ‘m in zit? Eén van hen denkt het wel te weten: “We kunnen leuk met elkaar ouwehoeren, maar doen dat altijd met respect. Daardoor is er een hele leuke onderlinge sfeer. Dat is ook heel belangrijk, want we doen best veel dingen samen. Van het vieren van feestjes of het maken van uitstapjes tot het samen koken en eten: er hangt altijd een erg gezellig sfeertje.”

Zorg De Lage Kamp
Appartement en studio De Lage Kamp

Lekker je eigen ding doen

“Maar als je, bijvoorbeeld na een drukke (werk)dag, even lekker in je eentje wilt chillen op je kamer, dan kan dat gelukkig ook gewoon”, zegt een andere huisgenoot, om daar op een plagerig toontje, maar met een brede glimlach op te vervolgen: “En wanneer je je huisgenoten even helemaal zat bent, kun je ook gewoon altijd even bij een andere groep aanschuiven. Daar wordt gelukkig nooit moeilijk over gedaan.”

Wat zeggen bewoners, begeleiders en verwanten over ons?