Wonen bij De Lage Kamp

De Lage Kamp biedt een warm en ruim opgezet thuis aan achttien bewoners, die hun woonruimte naar eigen smaak en inzicht mogen inrichten. Twaalf van hen wonen in zelfstandige appartementen, verdeeld over twee groepen: De Villa en Het Koetshuis. Op de derde woongroep, genaamd Weidezicht, hebben zes huisgenoten ieder een eigen studio tot hun beschikking en delen zij per twee woonruimtes één badkamer.

Wonen in De Lage Kamp Paterswolde

“Ik heb een visuele beperking en ze hebben me zo goed geholpen om mijn kamer goed in te richten en te verven zodat ik dingen nog een beetje kan zien.”

- Dina, bewoonster

Hoewel er binnen De Lage Kamp dus drie woongroepen zijn, vormen we nadrukkelijk één huis met achttien bewoners. Elke groep heeft een gemeenschappelijke woonkamer, waar de specifieke zorg voor de bewoners van dit deel kan worden afgestemd en georganiseerd, maar tussen de groepen worden nauwe contacten onderhouden. Zo leert iedereen – collega’s en bewoners – elkaar goed kennen en voelt iedereen zich overal op De Lage Kamp welkom.

Het buitenleven

Niet alleen binnen De Lage Kamp heerst een prettig leefklimaat, ook buiten is er veel te genieten. De villa en haar aanbouwen worden namelijk omzoomd door een grote en groene tuin, die volop ruimte biedt aan allerlei buitenactiviteiten, van dierverzorging en tuinieren tot zomerse tuinfeesten en sport en spel.  

“Ik vind het fijn om hier te wonen. Je kunt even leuk naar de pony’s wanneer je dat wilt. Als ik thuiskom dan hinniken ze omdat ik er weer ben. Echt leuk vind ik dat, daar word ik blij van!”

- Karin, bewoonster

Zorg buitenactiviteiten
Voordeur De Lage Kamp

Goede zorg begint bij de voordeur

De Lage Kamp is boven alles een fijne plek voor haar bewoners, een plek waar zij zich vrij voelen om hun leven zelf in te richten. Vanzelfsprekend gunnen wij dit iedereen, maar tegelijkertijd realiseren wij ons terdege dat het niet voor iedereen mogelijk is om bij ons te komen wonen.

Intake- en aannamebeleid

Via een duidelijk intake- en aannamebeleid beoordelen wij of iemand past binnen de woonvorm en bij de bestaande bewoners.